Yücel Hacaloğlu’na (3)

Azizim Hacaloğlu,

İstanbul gazetesinde çıkan yazıyı onlar neşretmedi sanarak Ötüken’de bastırdım. Bana gazeteleri eksik yolladıklarının sonradan farkına vardım. Bununla beraber Ötüken’de çıkışı da iyi oldu. Çünkü bizim dergi o gazeteden daha çok satılıyor ve onun çıktığından pek çok kimsenin haberi yok.

Şu af işi yılan hikayesine döndü. Hapishanelerde vukuat çıkmaya başlamış. Sadece açlık grevi değil, kanlı vakalar da oluyormuş. Eski Demokrat Partililerin hakları verilecek. Bu anlaşıldı. Tabii o zaman Bayar Demokrat Partiye girecek ve o parti daha da kuvvetlenecek. Osmanoğullarına gelince onlar herhalde af kanunu içinde yurda dönemezler. Onlar için yeni bir kanun çıkarmak lazım. Bunu Neslişah Sultan da söyledi. Hanedan adi suçlularla birlikte affolunamaz dedi. Zaten affedilecek değiller ki…

Halk Partili herifin Bozkurt için söylediklerini okudun mu? Bu mendeburu biliyor musun? Kimin neyi? Boyuna kapitalizm, faşizm laflarını vird ettiğine göre solak, belki de tam komünist bir hergele olacak… Ne günlere kaldık, ey gazi hünkar!..

Selam ve sağlık dileklerimi gönderirim. Terken Hatun’a hürmetler… Miniminicik Terken Bebeğin tombalak yanaklarından öperim.

T.T.K.

8 Nisan 1974

———————-

Ankara’dan bütün mektuplar muntazaman 5 günde geliyor. Herhalde filimlerini çekiyorlar.

Share
Published by
Hüseyin Nihal Atsız