Osman Nuri Kurt’a (3)

Azizim Osman Nuri Kurt Beğ,

9 tarihli mektubunuzu aldım. Mektuplar, uçakla da olsa nedense hep geç geliyor. Türkiye içi de böyle. Buna rağmen mektubunuza geç cevap vermiş sayılabilirim. Fakat mazeretim mühim. Hafif bir kalp spazmı geçirdim. Yani enfarktüsün hafif şekli. Doktorlar mutlaka dinlenme tavsiye ettiler. Ne kadar dinlensem, yalnız olduğum için bir takım yorgunluklarım oluyor. Hele bu hastalığa soğuk da hiç iyi gelmez. Neyse… Oradaki solaklarla mücadelenizde Tanrı size güç versin. Bu mektupta size bir adres verip birisi hakkında sezdirmeden inceleme yapmanızı rica edeceğim. Kimse duymamalı. Tabii vaktiniz ve imkanınız varsa. Soracağım kimse şu:

Ayten Kasarcı
1 Berlin-38
Insel str. 15717

Bu hanım bir hemşiredir. Öyle solculukla filan hiçbir ilgisi yoktu. Yalnız babası Bitlisli olduğu için “Biz kuyruklu Kürdüz.” diye alay ederdi. Kendisine ihanet eden kocasından boşanıp mahkemenin kendisine bıraktığı tek kızı da babasına kaçınca çok üzüldü. O üzüntüyle Almanya’ya gitti. Yoksa buradaki durumu çok iyiydi. Şimdi ben bu hemşire hakkında zararlı cereyanlara kapıldı diye bazı rivayetler duyuyorum. İnanmıyorum ama insanlar bir tuhaf oldu. Belli etmeden ve benimle mektuplaştığınızı da asla sezdirmeden bunu acaba öğrenebilir misiniz? Bir yılı geçti.

Buradaki haberlere gelince. On gün önce Ankara’da yapılan komandolar yürüyüşü çok muhteşem olmuş. 10.000 komando vardı diyorlar. Geçen yıl 2-3 bin komando yürümüştü. Ülkü Ocağı ve Genç Ülkücüler Teşkilatı denen dernekler de hızla gelişiyor. Bakalım ne olacak. MHP’nin de büyüdüğünü söylüyorlar. Benim ağzım yandığı için seçimi görmeden buna inanmam. Komünistleri ve Kürtleri İran ve Çinden başka İsrail de besliyor. Milli Emniyet her şeyi biliyor ama hükümet bir türlü aktif olamıyor. Bunda da haklı olduğu taraf var: Anayasa Mahkemesi ve Danıştay hükümetin her kararını bozuyor.

Ötüken’in aralık sayısını dün postaladım. Selam ve sağlık dileklerimle.

Tanrı Türk’ü korusun!

Share
Published by
Hüseyin Nihal Atsız